Gazeta Wyborcza o Tygodniu Konstytucyjnym

Adw. Sylwia Gregorczyk-Abram: – „Zdarzają się sytuacje, że do szkół przychodzą zapytania z kuratoriów o to, kto prowadził lekcje, o czym opowiadał, jak ona przebiegała, w jakim wymiarze godzin. To powoduje efekt mrożący. […] Szkoły zaczynają się zastanawiać: a może lepiej tego nie robić? Po co mi kontrole z kuratorium? W tej edycji wyraźnie widzimy dystans do naszej akcji.”

W Gazecie Wyborczej ukazał się artykuł na temat Tygodnia Konstytucyjnego. Maria Ejchart-Dubois – prezeska Stowarzyszenia oraz adw. Sylwia Gregorczyk-Abram – koordynatorka Tygodnia Konstytucyjnego opowiedziały o aktualnej sytuacji zajęć w szkołach w ramach Tygodnia Konstytucyjnego.

Artykuł dostępny pod linkiem: wyborcza.pl/7,162657,24542377,atmosfera-nie-sprzyja-opowiadaniu-dzieciom-o-prawach.html

Polecamy Państwu również reportaż Gazety Wyborczej o Tygodniu Konstytucyjnym z udziałem adw. Sylwii Gregorczyk-Abram, prof. Andrzeja Rzeplińskiego oraz prokuratora Krzysztofa Parachimowicza:wyborcza.pl/10,82983,24542193,obwozna-lekcja-demokracji-czym-jest-tydzien-konstytucyjny.html?