„Jak ciekawie uczyć o Konstytucji?” – warsztaty dla nauczycieli

W ramach projektu Tydzień Konstytucyjny organizowanego przez Stowarzyszenie im. Prof. Zbigniewa Hołdy, zapraszamy wszystkie nauczycielki i nauczycieli do udziału w warsztatach pt. „Jak ciekawie uczyć o Konstytucji?”.

Dotychczas nasze działania adresowane były do młodzieży ze szkół w całej Polsce. W tym roku postanowiliśmy rozszerzyć nasze działania i wesprzeć nauczycieli w przekazywaniu i rozmawianiu z uczniami o prawie i Konstytucji. Doświadczeni trenerzy, współtwórcy  Kooperatywy Trenerskiej podczas szkolenia zaprezentują nowe scenariusze pracy z młodzieżą w obszarze prawa i Konstytucji oraz nowe sposoby i narzędzia pracy angażujące uczniów. W części warsztatowej nauczycielki i nauczyciele będą mieli możliwość ugruntowania swojej wiedzy o prawie i Konstytucji oraz pogłębienia umiejętności tworzenia własnych scenariuszy zajęć.

W warsztatach wziąć mogą udział nauczyciele i nauczycielki (osoby pracujące w zawodzie). Warunkiem udziału jest zadeklarowanie wykorzystania wiedzy i umiejętności zdobytych podczas szkolenia w pracy z dziećmi i młodzieżą. Organizatorzy zapewniają uczestnikom i uczestniczkom przerwę kawową i poczęstunek w porze obiadu.

Warsztaty odbędą się 26 września br. w godz. 10.00 – 17.oo w Pracowni Duży Pokój w Warszawie (ul. Warecka 4/6, wejście od ul. Kubusia Puchatka).

Zgłoszenia przyjmujemy na adres mailowy: stowarzyszenie@stowarzyszenieholda.pl do 23 września br.

Zaproszenie na warsztaty dla nauczycieli w ramach Tygodnia Konstytucyjnego w Warszawie.