Ruszają zapisy do VII edycji Tygodnia Konstytucyjnego!

W dniach 21 – 26 października 2019 roku odbędzie się VII edycja Tygodnia Konstytucyjnego, organizowanego przez Stowarzyszenie im. Prof. Zbigniewa Hołdy. W ramach tego wydarzenia prawnicy – sędziowie, adwokaci, radcowie prawni, prokuratorzy, notariusze, komornicy, pracownicy organizacji pozarządowych, pracownicy naukowi, a także aplikanci i studenci prawa – przeprowadzą lekcje dotyczące znaczenia Konstytucji w życiu obywateli w szkołach w całej Polsce.

Tym razem skupimy się na zagadnieniu wolności słowa oraz znaczeniu i zagrożeniach związanych z tzw. mową nienawiści. Zależy nam, by wyposażyć uczniów w narzędzia, umożliwiające im rozpoznanie tego zjawiska i skuteczną obronę przed nim.

Wszystkich prawników i prawniczki, którzy chcą nas wesprzeć oraz szkoły i inne instytucje gorąco zachęcamy do zapisów.

Do programu zgłaszać możecie się do 27 września 2019 r. poprzez wypełnienie formularzy dostępnych pod poniższymi linkami:
🔴 zgłoszenia prawników: bit.ly/2k6mPpY
🔴 zgłoszenia szkół i innych instytucji: bit.ly/2kkqQY5

Wydarzenie na Facebook’u: www.facebook.com/events/432079277407150/

W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt: stowarzyszenie@stowarzyszenieholda.pl oraz po numerami telefonów: 505 710 284, 505 972 572 lub 660 482 005.