Lektury Prof. Hołdy. Spotkanie 4: „Koktajl z paragrafów”

Czwarte spotkanie z cyklu „Lektury Prof. Hołdy” poświęcone zostało dyskusji na temat książki pt. „Koktajl z paragrafów” Jacka Dubois.

Spotkanie odbyło się 10 września 2012 r. o godz. 19.00, tradycyjnie we „Wrzeniu Świata”.

„Koktajl z paragrafów” to wydany nakładem Wydawnictwa C.H. Beck zbiór felietonów autorstwa Jacka Dubois  – uznanego adwokata i obrońcy w licznych procesach, ale także autora popularnych bajek dla dzieci i młodzieży. Jest to zbiór niezwykłych prawniczych opowieści – zawsze śmiesznych, choć czasem strasznych. To wykwintna lektura dla wszystkich chcących poczuć nastrój sali sądowej i poznać galerię ludzkich typów w najdziwniejszych sytuacjach, które – jak się okazuje – zdarzają się nie tylko w filmach.

Gośćmi spotkania byli:
– adw. Jacek Dubois – Autor zbioru „Koktajl z paragrafów”

– dr Hanna Gajewska-Kraczkowska – adwokat, docent w Instytucie Prawa Karnego Wydziału Prawa i Administracji UW

– red. Jan Ordyński – dziennikarz i publicysta, współpracujący m.in. z Telewizją Polską. Pierwszy laureat nagrody „Złota Waga” przyznawanej przez Adwokaturę RP.

Dyskusję moderował adw. Filip Wejman – członek Zarządu Stowarzyszenia im. Prof. Zbigniewa Hołdy.