ZMIANA terminu zgłoszenia do IV. edycji Turnieju Konstytucyjnego

Dla wszystkich z Państwa, którzy są zainteresowani udziałem w IV edycji Konstytucyjnego Turnieju Sądowego, a z różnych powodów jeszcze się nie zgłosili mamy dobrą wiadomość: zapisy do naszego Turnieju zostają przedłużone do 22 listopada 2019r.

Chcielibyśmy, aby jak najwięcej z Państwa miało szanse sprawdzić swoje umiejętności analizy sprawy zawisłej przed sądem, przygotowywania spójnej argumentacji oraz jej prezentacji podczas symulowanej rozprawy

Konstytucyjny Turniej Sądowy oparty jest na formule moot court i został zorganizowany z myślą o studentach prawa, aplikantach adwokackich i radcowskich. W tegorocznej edycji uczestnicy zmierzą się ze sprawą zawisłą przed Sądem Najwyższym, będą musieli opracować skargę kasacyjną w oparciu o kazus turniejowy, odpowiedź na skargę kasacyjną, a następnie zaprezentować argumentację prawniczą podczas symulowanej rozprawy przez Sądem Najwyższym.

Aby zapisać się do Turnieju należy:

– wypełnić formularz (link: forms.gle/ex3Ro7uZ6FxgVUqP7 )

– przesłać zgodę opiekuna drużyny na sprawowanie merytorycznej, dydaktycznej i etycznej pieczy nad drużyną na nasz adres e-mail: stowarzyszenie@stowarzyszenieholda.pl

Szczegółowe informacje, w tym regulamin oraz kazus turniejowy znajdują się w poście w zakładce „Projekty” – „Konstytucyjny Turniej Sądowy”.

W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt mailowy stowarzyszenie@stowarzyszenieholda.pl oraz pod numerami telefonów: +48 660 482 005 lub +48 792 298 508