Warsztaty dla nauczycieli w ramach Tygodnia Konstytucyjnego

W ramach projektu Tydzień Konstytucyjny organizowanego przez Stowarzyszenie im. Prof. Zbigniewa Hołdy, zapraszamy wszystkie nauczycielki i nauczycieli do udziału w warsztatach pt. „Jak ciekawie uczyć o Konstytucji?”.

Dotychczas nasze działania adresowane były do młodzieży ze szkół w całej Polsce. W tym roku postanowiliśmy rozszerzyć nasze działania i wesprzeć nauczycieli w przekazywaniu i rozmawianiu z uczniami o prawie i Konstytucji. Doświadczeni trenerzy, współtwórcy  Kooperatywy Trenerskiej podczas szkolenia zaprezentują nowe scenariusze pracy z młodzieżą w obszarze prawa i Konstytucji oraz nowe sposoby i narzędzia pracy angażujące uczniów. W części warsztatowej nauczycielki i nauczyciele będą mieli możliwość ugruntowania swojej wiedzy o prawie i Konstytucji oraz pogłębienia umiejętności tworzenia własnych scenariuszy zajęć.

W warsztatach wziąć mogą udział nauczyciele i nauczycielki (osoby pracujące w zawodzie). Warunkiem udziału jest zadeklarowanie wykorzystania wiedzy i umiejętności zdobytych podczas szkolenia w pracy z dziećmi i młodzieżą. Organizatorzy zapewniają uczestnikom i uczestniczkom przerwę kawową i poczęstunek w porze obiadu.

Warsztaty odbędą się:

KRAKÓW:

27 maja br. w godz. 10.30 – 17.30 na Uniwersytecie Pedagogicznym im. KEN w Krakowie. Zgłoszenia przyjmujemy na adres mailowy: stowarzyszenie@stowarzyszenieholda.pl do 24 maja br.

Zaproszenie na warsztaty dla nauczycieli w ramach Tygodnia Konstytucyjnego w Krakowie.

LUBLIN:

7 czerwca br. w godzinach 11.15 – 18.15 na Wydziale Politologii Uniwersytetu Marii Skłodowskiej-Curie w Lublinie. Zgłoszenia przyjmujemy na adres mailowy: stowarzyszenie@stowarzyszenieholda.pl do 30 maja br.

Zaproszenie na warsztaty dla nauczycieli w ramach Tygodnia Konstytucyjnego w Lublinie.

WARSZAWA:

14 czerwca br. w godz. 9.00 – 16.oo w Pracowni Duży Pokój w Warszawie.

Zgłoszenia przyjmujemy na adres mailowy: stowarzyszenie@stowarzyszenieholda.pl do 10 czerwca br.

Zaproszenie na warsztaty dla nauczycieli w ramach Tygodnia Konstytucyjnego w Warszawie.